Modele te reja te dimijave

Veshje Popullore burrash ne vise te ndryshme, në JUG dhe VERI. Fustanella ka trajtën e një Fundi të Gjerë, me shumë Kinde (PALA) në formë Trapezi, të qepura së bashku e të mbledhura me rrudha të dendura Tek Beli. Copa Ishte pëlhure shtëpiake e bardhë prej pambuku e Liri. Kostumi me fustanelle përbëhet nga këmisha, fustanella, tirqit/kalcet, Brezi, jeleku dhe xhamadani. Luftëtar te ndryshëm kanë veshur Edhe fustanelle të murme dhe të zeze më i Liri do të kushtonte 300 euro ndërsa për më të shtrenjtin do paguanin MBI 1000 euro. Një mesatare do të Ishte DIKU Rreth 500 euro. Ndryshe nga veshjet e Tjera këto lloj pantallonash Kane Mjaft ndikim (ne formën e prerjes) nga e njëjta veshje e përdorur ne vendet orientale. Ne pjesën e Poshtme te kembeve (poshtë gjurit) visheshin kallce prej Shajaku. Ndërsa ne pjesën e sipërme vishej këmisha me mënge te gjata e shoqëruar me një jelek prej Shajaku, je Cili mbërthehej ne pjesën anësore te gjoksit. Ne Stine te Ftohte, vishej dhe një xhamadan me mënge qe vareshin ne pjesën e Pasme te trupit.

Kjo veshje kishte Edhe një pjese tjetër qe dallonte nga krahinat e Tjera, është pikërisht qeleshja e lArte ose takija gjysme sferike. Sa për maksimumin NUK vazhduam të pyesim sepse dëgjojmë në përditshmërinë tonë që ka Nutilisez që posedojnë Deri më 100 000 euro Stoli ARI. Për tu bërë modeste ne po e marrim mesataren 4 mijë euro Stoli ARI. Pavarsisht nga percaktimi i zonave ku Jane mbajtur keto tipe veshjesh, ka Raste ku ne te njejten krahine APO zone Jane mbajtur DISA Tipe, GJE qe lidhet me levizjet e popullsise, marrdhëniet e krushqive ETJ, ETJ. Poturet Kane formën e pantallonave te gjera e te gjata Deri ne GJU. Përveç pjesës së teshave që je blejnë, nga Ana e dhëndrit paguhen Edhe harxhimet e restoranit dhe muzikës që do e marrin. Menyja në dasmat e Tetovarëve ndryshon varësisht prej restorantit që kanë zgjedhur, varësisht nga ushqimet që do i përmbajë por në ërgjithësi mënyja Fillon nga 7 euro e Deri më 20 e më tepër euro. „Mbledhja e këtyre kostumeve Popullore ka filluar pas Luftës së Dytë Botërore, më saktë në vitin 1947.

Për veshjet Popullore duhet ruajtur origjinaliteti i Tyre, se janě një shprehje e qartë e identitetit Shqiptar. Në një Festival folklorik, të zhvilluar jashtë shtetit, ne duhet të përfaqësohemi me kostumin tradicional. Edhe Bota i Ruan dhe i mirëmban shumë. Është një Element identiteti. Gjinden forma të ndryshme për organizimin e festivaleve folklorike. Me të Vërtetë, një Festival i bërë para 30 vjetësh NUK ngjan me një Festival të bërë sot, por forma të Tilla duhen ruajtur, PASI janě vlera të trashëgimisë kulturore të pakontestueshme të çdo POPULLI. Kostumet kanë rëndësi për procesin studimor. Këtu pasqyrohet Edhe Historia e zhvillimit Ekonomik e kulturor të një Vendi, të një krahine e të një fshati. Nëpërmjet një veshjeje ne kuptojmë Edhe nivelin e zhvillimit kulturor, si dhe psikologjinë e një Vendi.